WEB ESPAI CRIANÇA
“Fa falta la tribu sencera per educar un nen” – Proverbi Africà

QUÈ ÉS?

És un espai de trobada íntim i càlid on mares i pares poden donar-se suport, fer-se forts, desfogar-se, aprendre i desaprendre tot compartint experiències.

A QUI VA DIRIGIT

A famílies interessades en un espai respectuós de reflexió sobre la criança i l’educació de les seves filles i fills, així com en un ambient càlid de suport mutu i complicitat amb d’altres famílies mentre els infants gaudeixen d’un entorn preparat per acollir la seva necessitat de joc.

OBJECTIUS

  • Gaudir d’un ambient distès i agradable amb les nenes i els nens.
  • Compartir i reflexionar sobre la cura, l’educació i la criança dels nostres fills i les nostres filles.

PROCÉS DE VINCULACIÓ

Sessió de prova: la família interessada pot assistir el primer dia per conèixer l’espai i la dinàmica que s’hi genera, sense necessitat de formalitzar la inscripció.

Inscripció: per participar d’aquest espai, cada família interessada ha de fer-se sòcia de la nostra Associació La Tribu del Gaià. Un cop formalitzada la inscripció, la família gaudirà, a més, dels avantatges dels socis.

Dinàmica de l’espai (curs 2019-2020)

GRUP 1: FAMÍLIES AMB INFANTS DE 0 A 2 ANYS

Horari: 11:00 a 12:30h (matí)
Freqüència: setmanal
Lloc: Torredembarra
Format. Durant els primers 30 minuts les famílies exploren l’espai, descobreixen el material i comparteixen espontàniament amb d’altres adultes i infants. A la segona part de la sessió, les persones adultes i la dinamitzadora es reuneixen per reflexionar sobre un tema concret, que es planteja prèviament segons una programació (elaborada amb assumptes que sorgeixen de les inquietuds i interessos de les famílies que formen el grup). La conversa es construeix entre tothom. Malgrat que seguim un tema, els emergents de les famílies (situacions, emocions de l’aquí i ara que les inquietin), tenen sempre prioritat.

GRUP 1: FAMÍLIES AMB INFANTS A PARTIR DELS 3 ANYS

Horari: 17.30 a 19.00h (tarda)
Freqüència: setmanal
Lloc: La Tribu del Gaià (Torredembarra)
Format. Durant els primers 30 minuts les famílies exploren l’espai, descobreixen el material i comparteixen espontàniament amb d’altres adultes i infants. A la segona part de la sessió, l’espai de trobada s’obre per compartir, des del respecte i la intimitat, les vivències de cadascú sobre la criança i l’educació de les seves filles i fills, les inquietuds, les dificultats, els moments de plena connexió… No hi ha una programació preestablerta, es treballa sobre els temes que sorgeixen en el moment per part de cada persona adulta del grup. Es parteix de les experiències del grup i es revisa la fase evolutiva de l’infant sota la que es doni aquella experiència. S’acompanya les famílies des de l’escolta empàtica.

Entre sessió i sessió s’ofereix un seguiment per correu electrònic dels temes emergent que s’han compartit a la sessió prèvia.

DINAMITZA I ACOMPANYA
Lina María Caicedo, Coordinadora de Creixent en Tribu  (www.linamariacaicedo.com)

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Les famílies interessades poden posar-se en contacte a través del nostre correu electrònic creixententribu@gmail.com.