P1190497

La participació de les famílies és fonamental pel projecte ja que són el referent principal en la criança i educació dels infants. Volem un espai pedagògic familiar i proper on mares i pares vulguin i puguin participar.

Adaptació: considerem que el procés d’adaptació al vincular-se al projecte és important tant per als nens i nenes, les seves famílies i els acompanyants. Per tal motiu, comptem amb un espai on els pares i mares puguin estar sempre que els seus fills i filles els necessitin.

Activitats Diàries: les famílies poden participar dins de l’espai acompanyant els seus fills en les activitats diàries o en l’elaboració de propostes. Tenint en compte que La Tribu del Gaià és un espai on els infants són els protagonistes la presència de l’adult serà coordinada perquè sigui el menys invasiva possible. Cal que l’adult estigui en actitud de disponibilitat, respecte, empatia, presència, calma, autenticitat, intuïció, silenci, cura i observació.

Intercanvi d’informació sobre les nenes i nens: la comunicació entre les famílies i els acompanyants es dóna diàriament durant l’arribada i/o comiat dels nens/es. Un cop al mes es duen a terme reunions pedagògiques en què participen acompanyants i famílies amb l’objectiu de mantenir l’esperit del projecte compartint dubtes, experiències i reflexions sobre educació i criança. La Tribu del Gaià es converteix en un espai de creixement personal i d’acompanyament per a l’adult.

Participació en el projecte: Les famílies participen del projecte a través de les assemblees i de les diferents comissions de treball com per exemple les comissions de comunicació, de material, de finançament i de gestió entre d’altres.