Els inicis.

El Projecte de la Tribu va començar a caminar al setembre del 2014, però la gestació d’aquest va començar molt abans. 

Agraïm a Susana i la seva llavor per la força i empenta per apropar el projecte a famílies que volien unir-se en aquest camí educatiu. Moltes van ser les persones que es van apropar a les primeres trobades en les que intentàvem definir què havia de ser aquest projecte que encara no tenia nom. L’inquietud per trobar una alternativa a l’educació convencional al nostre territori era gran. La Patricia i el Joan Marc (Mupassopipa) formaven part d’aquest grup.  Gràcies a ells vam poder definir una de les característiques principals del nostre projecte, som un projecte on són les educadores – acompanyants les que guien i acompanyen els infants en el dia a dia del projecte. 

Quatre famílies van definir i fer possible que el projecte comences: Gràcies a  l’ Ana, el Carles i l’ Ada; l’Ester, el Bruno i l’Ariadna; la Caterina, el JuanRa i la QoriTika; la Susana i la Lua per fer tangible el somni! El setembre de 2014 va arribar i el nou curs havia de començar per aquestes quatre criatures. 

Així, si ve el Projecte de la Tribu es va consolidar al desembre del 2014 quan arribem a la Finca Mercader, els seus orígens són molt més humils. Gràcies a la família Monteagudo Robledo la Tribu va poder començar a caminar en un petit espai, un apartament que compartiem amb aquesta família sense cap despesa. 

Lina, Alfredo i Tomás van entrar a formar part d’aquesta família ja en la Finca Mercader, però la seva empenta encara avui ens acompanya. Agraïm a la família i a Lina la seva implicació; el seu esperit crític i treballador encara ens acompanya amb en nostre Espai de Criança. 

Com a la família d’Eloi, Helena i Leo, estem eternament agraïts a TOTES les famílies que han format, formen o formaran part del projecte de La Tribu del Gaià. Sense elles, sense la seva implicació i treball, aquest camí no seria possible. 

Joan Mercadé.

Diuen que primer és l’espai, i a partir d’aquí creix la vida.

En el Turó de l’Espasa infants i adults hem assaborit el gust de la vida. El contacte directe amb un entorn natural i autèntic com és aquest abraça la proposta que el nostre projecte té entre mans: l’autenticitat del SER i l’estima per la natura.

Turó de l’Espasa

Quan tú, Joan, fas el gran gest solidari de permetre que gaudim de casa teva ens estàs obrint les portes a tota una història familiar. Generacions anteriors Mercadé formen part també d’aquest lloc i a elles també va aquest agraïment. Gràcies a Joan, l’any 2014 vam poder començar un somni fet realitat.

Verkami 2016.

La Tribu agraeix de cor a tots i totes els que amb les seves aportacions han fet possible que el nostre projecte continuï caminant… i sobretot a Zigor que va realitzar el vídeo perquè el Verkami fos possible

Elías, Antoni, Pepita, Brigitte E., Joan A., Pepe M., Elisabet N., Jordi V., Jordi S., Sandra B., Nuria, Ana M., Lucía, Tommy, Joaquina, Susana A., Pilar R., Rosa R., Elisenda, Josep, Didac, Eloi, Eva, Lluisa P., Carla L., Sandra, Marcus V., Inma P., Ani P., Olga P., Roger M., Alexandra C., Helena H., Nuria, Viki P., Antonia, Angel B., Ana A., Rosa C., Miquel A., Angel M., Cesar, Carmen, Nadège, Georgina, Carme E., Mari Carmen G., Merih, Ester M., Gloria V., Jelena V., Iñaki, Gloria S., María S., Inma V., Francisca F., Alicia, Laura G., Verónica V., Caterina N., Cristina, Rosa María C., Jonatan R., Noelia S., Ernes, Rosalía, Josep S., Esther, Laura R., Claudia D., Manel P., Marta M., Eduardo E., Alba P., Cesar M., Soraya D., Pere P., Pau D., Nuria M., Angela B., Anna P., Alberto S., Mireia S., Raul O.

http://www.verkami.com/projects/14522-la-tribu-del-gaia

I Jornada d’Educació Local a Altafulla.